Apple nemá skúšať vyrobiť auto bez pomoci iných firiem

Sergio Marchionne, CEO Fiatu, má radu pre firmu Apple, týkajúcu sa elektrických áut. Hovorí, aby sa radšej spojila s výrobcami áut, ako keby to mala skúšať sama v tomto ťažkom biznise, a tak môže využiť existujúce znalosti pri čomkoľvek inom.

Minulý rok zdroj povedal agentúre Reuters, že firma Apple skúmala a objavovala výrobu celého vozidla, nielen komponentov a softvéru pre autá.

Tiež údajne minulú jeseň Tim Cook s ostatnými manažérmi Apple navštívil montážnu linku BMW v Nemecku pre i3. Mali preberať využitie BMW i3 ako základ ich vlastného vozidla.

Firma Apple si v novembri 2015 prenajala pozemok veľký takmer 30-tisíc metrov štvorcových, ktorý kedysi figuroval ako závod na výrobu fliaš Pepsi. Tento priestor sa nachádza v meste Sunnyvale v Kalifornii.

Projekt elektrického auta od Apple sa nazýva Project Titan. Bol vedený viceprezidentom Stevom Zadeskym, ktorý opustil spoločnosť z osobných dôvodov. Keď sa o tomto projekte rozprávalo na každoročnej akcionárskej schôdzke minulý piatok, Tim Cook povedal:

Pamätáte si, keď ste boli dieťa a boli Vianoce? Bolo to také vzrušujúce, že ste nevedeli, čo sa bude diať. Nuž, tieto Vianoce budú ešte chvíľu trvať.


Zdroj titulnej foto: valuewalk.com
Zdroj: iDownloadBlog.com